Тазгодишното Открито първенство на Франция ни направи свидетели на първата дисквалификация в

...
Тазгодишното Открито първенство на Франция ни направи свидетели на първата дисквалификация в
Коментари Харесай

Ако бе ударила момче, нямаше да те накажем: Като с любопитни разкрития за дисквалификацията

Тазгодишното Открито състезание на Франция ни направи очевидци на първата дисквалификация в историята на шампионата, откакто японката Мию Като бе отстранена от конкуренцията на двойки поради това, че несъзнателно удари с топка една от подавачките. Тенисистката побърза да се извини на момичето, само че тенис правилникът е безапелационен, че в случай че нараниш публично лице на корта, то неотложно би трябвало да бъдеш дисквалифициран.

По-рано тази седмица Като даде изявление за Clay Magazine, в което описа любопитни детайли от разговора между нея, главния съдия на мача и супервайзора на шампионата, откакто е било взето решението да я отстранят от надпреварата. 

" Изпратих топката към един от подавачите, с цел да може съперничките ми да сервират. Впоследствие съдията на стола и супервайзорът разговаряха с мен и ми споделиха: " Ако детето, ударено с топка, беше момче, нямаше да има проблем ". Също по този начин ми обясниха, че до решението им да ме дисквалифицират е съдействал и фактът, че момичето е плакало в съблекалните в продължение на 15 минути. Съобщиха ми, че в случай че то беше спряло след 5 минути, то всичко е щяло да бъде наред. Освен това имало значение и в коя част на тялото съм я уцелила - в случай че беше в краката или в ръцете, то също нямаше да ме санкционират, само че това, че съм я блъснала във врата, е наклонило везните към дисквалификацията ми ", изясни японката.

Miyu Kato:

“The umpire & supervisor told me ‘If the ballkid was a boy, it would’ve been ok.’ They explained to me that since the girl cried for more than 15 minthey had to make a decision, bc if she had stopped after 5 minutes, everything would have been alright’ ”

No words.
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)
 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР